Garabandal egy spanyol falú, 90 km –re az Atlanti Óceán partjaitól.

Garabandálban a Szűzanya 1961 – 1965 között jelent meg a 11 és 12 éves gyermekeknek, név szerint: Conchita, Maria Dolores, Jacinta és Maria Cruz.

A garabandáli Jelenések során a Szűzanya a következőket mondta Conchitának a látnok gyermeknek 1965. szeptember 14 – én:

 

„Ha nem változunk meg, rettenetes lesz a Büntetés, amint megérdemeljük. Láttuk, de nem mondhatom meg, miből fog állni, mert nem kaptam erre engedélyt a Boldogságos Szűztől. Nem mondhatok semmi mást a Büntetésről. Amikor láttam, nagyon nagy félelmet éreztem, annak ellenére, hogy a Boldogságos Szűzre néztem.”

Conchita azt mondta a jezsuita P. Marcellino Andreunak: „Ha majd megtapasztalja a Figyelmeztetést, tudni fogja, hogy az "idők végének" a küszöbén állunk.” És amikor megkérdezték, mit ért ez alatt, így válaszolt: „A Szűz azt mondta nekünk, hogy a Figyelmeztetés és a Csoda lesznek az utolsó nyilvános felszólítások, melyeket Isten ad nekünk. Ezért gondolom, hogy utánuk már közel leszünk az "idők végéhez".

A Szűz szavainak azonos visszhangja, amit 1979. augusztus 16-án Jácinta mondott nekünk Garabandalban. Barátainak, akik aggódva beszélgettek a ránk váró veszélyekről, így válaszolt: „A Szűz nyomatékosan arra szólított fel bennünket, hogy imádkoznunk kell ezért. Ezek a súlyos események a Figyelmeztetés előtt jönnek. Mert a Figyelmeztetés akkor következik be, amikor a helyzet a legsúlyosabb lesz.” Nemcsak azért idézem ezeket a szavakat, hogy a „kacsáknak” elejét vegyem, melyek a szenzációhajhászok közt közszájon forognak, hanem elsősorban azért, hogy szem elé állítsam a legfőbb tudnivalót:

A garabandáli üzenet az "idők végére" szóló üdvhozó üzenet.Olvass tovább: http://www.uzenetek.eu/news/a-buntetesekrol-garabandal-akita-la-salette/